När du använder vår hemsida lagrar vi vissa personuppgifter. Främst för att underlätta för dig och för att ge statistik till oss.

Här kommer Culture Casbah att växa fram. Ur en vilja att göra något annorlunda - på ett annorlunda sätt. Är du nyfiken på vad vi vill och vilka som backar oss? Och vill du vara med?

Culture Casbah
Ett stråk fullt av liv

  • 10 min till centrum
  • Fler hyres- & bostadsrätter
  • Sport, kultur & kul
  • Nya affärer & matställen
  • Ny tågstation dec 2018

2009

En idé föds ?

2018

Kollar vi behoven ?

2019

Vet vi vad vi kan göra ?

2020

Kan vi börja bygga ?
Vad vill vi utveckla?

Culture Casbah är livet mellan stationen i väster och centrum i öster. Och en plats man gärna kallar sitt hem, startar nya verksamheter på eller besöker för en trevlig stund.

Vad är en Casbah?

I delar av världen är Casbahn den centrala platsen kring stadens citadell där man träffas för att handla, dricka te och prata med varandra. Livet helt enkelt :-)

"Culture Casbah är mer än ett nytt höghus, det är ett sätt att höja Malmö och Rosengård."

Katrin Stjernfeldt Jammeh Kommunstyrelsens ordförande
Vision
Culture Casbah
- integration som
faktiskt funkar.
På alla plan.
Vi som ligger bakom

Det här kan man inte göra ensam. Därför gör vi det tillsammans.

Vi driver stadsutvecklingsprojektet Culture Casbah och samarbetar med många andra privata, offentliga och ideella verksamheter för att göra det möjligt. Målet är att Rosengård ska vara en trygg, eftertraktad och central del av Malmö. I satsningen finns bland annat en ny tågstation, som öppnade i december 2018.

Culture Casbah vann ”Best Futura Project” vid MIPIM mässan i Cannes 2013, för sin utgångspunkt i hållbarhet, mänsklig skala och variation. Det tar vi med oss när vi utvecklar projektet. Förslaget ritades av den danska arkitektfirman Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S som vi fortfarande samarbetar med.

Rosengård fastigheter ägs av fyra stora fastighetsbolag med lång erfarenhet och stort engagemang för hållbarhet och samhällsutveckling - Fastighets AB Balder, Heimstaden AB, MKB Fastighets AB och Victoria Park AB. Med Culture Casbah investerar våra ägare tillsammans i Rosengård på ett sätt som inte gjorts tidigare.

Tänk nytt med oss!

Ser du möjligheter som andra kanske inte ser? Har du idéer om verksamheter och aktörer som kan blomstra här om de får rätt förutsättningar? Vill du testa nya affärsmodeller? Hör av dig om du vill samutveckla Culture Casbah med oss!

Kontakt
Pressinformation och bilder