När du använder vår hemsida lagrar vi vissa personuppgifter. Främst för att underlätta för dig och för att ge statistik till oss.

2024-06-20 Vårt kontor är sommarstängt för besök 24 juni – 12 juli.
Kundtjänst är öppen som vanligt via telefon 040-685 43 50 kl. 9–12 samt 13–15 alla vardagar.
Du når oss alltid på e-post: info@rosengardfastighet.se.

Här kommer Culture Casbah att växa fram. Det betyder ny arkitektur, fler bostäder, fler affärer och mera rum för möten, kultur, sport, lek och jobb. Nu testar vi i liten skala!

Culture Casbah
Tillsammans förvandlar vi Rosengård

  • Rosengård station
  • Zlatan Court
  • Amfiteatern
  • Konstverket “Stad för lekar”
  • Familjecentralen Sesam
  • Bennets väg 13
  • Bosociala hubben
  • Örtagårdstorget
Culture Casbah
Tillsammans förvandlar vi Rosengård

2013

Culture Casbah vinner pris

2017

Bolaget bildas

2022

Vi testar i liten skala

2025

Vi börjar bygga
Vad vill vi utveckla?

Culture Casbah är livet mellan stationen i väster och centrum i öster. Och en plats man gärna kallar sitt hem, startar nya verksamheter på eller besöker för en trevlig stund. I Culture Casbah ingår också ett högt hus, ett landmärke.

Vad är en Casbah?

I delar av världen är Casbahn den centrala platsen kring stadens citadell där man träffas för att handla, dricka te och prata med varandra. Livet helt enkelt :-)

"Vi vill driva en stadsutveckling som alla har nytta av och skapa ett Rosengård för alla."

Petra Sörling vd Rosengård fastigheter
Culture Casbah
I Malmö vågar vi tänka nytt.Välkommen till en stadsdel i förvandling!
Om projektet

Det här är Culture Casbah

Vi på Rosengård fastigheter är övertygade om att den bästa staden utvecklas tillsammans med de som bor och jobbar här. Tillsammans skapar vi det Rosengård vi vill ha, det som sprudlar av liv och som präglas av möten och nya perspektiv. Tillsammans förvandlar vi Rosengård till en levande Casbah – och får ett Rosengård för fler.

Och vad är Culture Casbah? Det är livet mellan stationen i väster och centrum i öster. Det är ett sprudlande och vibrerande liv som ständigt förnyar sig. Som utmanar, inspirerar, överraskar och värmer.

Casbah handlar också om mötet mellan människor, om att känna större trygghet för att man delar något viktigt. Här vågar vi tänka nytt, ifrågasätta våra egna fördomar och prova oss fram tillsammans.

I väntan på en del beslut påbörjar vi nu arbetet med att testa idéer i liten skala och lära oss vad som fungerar. Välkommen till en stadsdel i stor förvandling.

Välkommen till Casbah!

Kom och var med!

Ser du möjligheter som andra inte ser? Har du idéer om vad som kan bli bättre och vad Casbahn kan bli? Vet du några verksamheter och aktörer som kan blomstra här om de får rätt förutsättningar – eller vill du själv utveckla Casbah tillsammans med oss? Hör av dig!

Kontakt
Jenny Tebäck, Marknads- och kommunikationschef jenny.teback@rosengardfastighet.se
Pressinformation och bilder