När du använder vår hemsida lagrar vi vissa personuppgifter. Främst för att underlätta för dig och för att ge statistik till oss.

2022-09-27 Hösten har kommit, det är blåsigare och kallare. Värmen är påslagen i alla våra fastigheter, men det tar tid innan den har spridit sig till alla utrymmen. Läs gärna mer om värme i din lägenhet under fliken Bra att veta.

Här kommer Culture Casbah att växa fram. Ur en vilja att göra något annorlunda - på ett annorlunda sätt. Är du nyfiken på vad vi vill och vilka som backar oss? Och vill du vara med?

Culture Casbah
Ett stråk fullt av liv

  • 10 min till centrum
  • Fler hyres- & bostadsrätter
  • Sport, kultur & kul
  • Nya affärer & matställen
  • Ny tågstation dec 2018

2009

En idé föds ?

2018

Kollar vi behoven ?

2019

Ok för planuppdrag ?

2025

Kan vi börja bygga ?
Vad vill vi utveckla?

Culture Casbah är livet mellan stationen i väster och centrum i öster. Och en plats man gärna kallar sitt hem, startar nya verksamheter på eller besöker för en trevlig stund.

Vad är en Casbah?

I delar av världen är Casbahn den centrala platsen kring stadens citadell där man träffas för att handla, dricka te och prata med varandra. Livet helt enkelt :-)

”Vi vill driva en stadsutveckling som
alla har nytta av och som tar avstamp
i befintliga kvaliteter”

Petra Sörling vd Rosengård fastigheter
Culture Casbah
sju attraktioner ska omvandla
Rosengård till en mer
levande, urban och grön stadsdel

Vi som ligger bakom

Det här kan man inte göra ensam. Därför gör vi det tillsammans.

Vi driver stadsutvecklingsprojektet Culture Casbah och samarbetar med många andra privata, offentliga och ideella verksamheter för att göra det möjligt. Målet är att omvandla Rosengård till en mer levande, urban och grön stadsdel i Malmö.

Culture Casbah vann ”Best Futura Project” vid MIPIM mässan i Cannes 2013, för sin utgångspunkt i hållbarhet, mänsklig skala och variation. Det har vi tagit med oss när vi utvecklat projektet. Förslaget ritades av den danska arkitektfirman Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S. 2020 fick Culture Casbah nya arkitekter, i form av Kjellander Sjöberg.

I det planuppdrag som fått klartecken av Stadsbyggnadsnämnden ingår flera attraktioner som tillför nya kvaliteter till stadsrummet för boende och besökare: Ett profilerat hus vid stationstorget, ett levande stråk med nya funktioner och målpunkter, en ny lokal mötesplats som förenar idrott, kultur och evenemang vid Örtagårdstorget, Rosenparken, fler bostäder nära varandra, nya bostadstyper och arkitektur och uttryck som utvecklas i samklang med befintlig bebyggelse.

Tänk nytt med oss!

Ser du möjligheter som andra kanske inte ser? Har du idéer om verksamheter och aktörer som kan blomstra här om de får rätt förutsättningar? Vill du testa nya affärsmodeller? Hör av dig om du vill samutveckla Culture Casbah med oss!

Kontakt
Pressinformation och bilder
Jenny Tebäck, Marknads- och kommunikationschef jenny.teback@rosengardfastighet.se